6 cara untuk berjimat semasa buat open haus

Posted: October 1, 2009 in Macam-macam Ada..

Memandangkan kita masih lagi dalam suasana raya, maka disini cozimgirl berbesar hati ingin berkongsi tips2 atau cara2 untuk kita berjimat  semasa hendak membuat open haus. Kang kalo tak buat org asyik tanya aje. Kesian la pulak kan. Kalau korang ada cadangan yang lain sila letak kat ruangan komen yer. Semoga kita dapat manfaatkan tips ini semasa kita nak buat open hause nanti (maap cozimgirl tak buat open haus ini tahun hehe)

  1. Ajak 2, 3 orang je datang open haus kita n limitkan setiap yg dtg tu. Cth bawak pasangan aje, anak2 tinggal kat umah. So takyah masak banyak2 dorang pon makan sikit2 jer.
  2. Berkongsi buat open haus dengan adik beradik,mak bapak, suami isteri, ketua kampung. Tumpang jiran sebelah pun ok jer takpun bila Menteri buat open haus korang join la skali ajak kengkawan. Jimat besaaaaaaarr haha!!
  3. Suruh tetamu yang datang tu bawak makan sendiri. Macam party potluck tu. So mcm2 makanan ade tak payah susah2 nak pikir nak masak ape.
  4. Buat sistem kupon. Yang ade kupon aje leh makan yang takde tak boleh makan. (Kejam giler tuan rumah mcm ni!)
  5. Jangan masak sedap2. Bila tak sedap dan tak menyelerakan tetamu akan makan sikit. Walaupun kita masak sikit aje bila tetamu makan sikit so cukup untuk tetamu lain makan heheh. (brape banyak sikit daaa..)
  6. Bagi makan kuih raya sudah…Air bagi air kosong aje. Kalau malas nak masak air, air paipsi pon boleh ajerr..

 Cozimgirl hanya mampu berfikir setakat ini aje. Ada cadangan?? Komen ler apelagi…

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s